علوم مهندسی

·        معرفی کلی رشته

مسائل امروزی به قدری پیچیده‌اند که حل آن‌ها بدون استفاده از تخصص‌های مختلف ممکن نیست، بر همین اساس است که مقولات «میان‌رشته‌ای» به وجود می‌آیند. بر مبنای مطالعات اخیر انجام شده توسط آکادمی ملی مهندسی ایالات متحده آمریکا در ارتباط با تعیین دورنمای رشته‌های مهندسی تا سال 2020، رشته علوم مهندسی هسته مرکزی در صحنه آموزش مهندسی 20 سال آینده خواهد بود. دوره‌های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای علوم مهندسی از رشتههای مطرح در دنیای علم و فناوری امروز است که در در دانشگاه‌های معروف و معتبر دنیا همچون هاروارد، برکلی، آکسفورد و... ارائه می‌شود. نظر به اهمیت این رشته، در دانشکده فنی دانشگاه تهران از سال 1374 رشته علوم مهندسی مورد توجه واقع شده و از سال 1387 تاسیس شده است.

دانش‌آموختگان علو‌م، دانش خود را براي كشفيات جديد به كار مي‌گيرند در حالي كه مهندسان از دانش خود براي طراحي محصولات، فرايندها وساختارهايي سود مي‌جويند كه نيازهاي جامعه را برآورده نمايند. تجربه نشان داده است كه بعضي از دانشجويان، علاقه‌مند به آموزشي هستند كه هر دوي اين توانايي‌ها را تقويت نمايند. اين خواسته‌اي است كه بخش‌هاي گسترده‌اي از صنعت و بازار كار كنوني نيز به دنبال آن است. متأسفانه هيچ يک از برنامه‌هاي آموزش سنتي مهندسي اين هدف را به درستي تأمين نمي‌کنند.

يکي از قدم‌هاي موثري که در اين زمينه برداشته شده، عرضه برنامه‌ی بين رشته‌اي کارشناسي علوم مهندسي است، که ارتباط نزديک حوزه‌هاي مختلفي از علوم پایه مانند فيزيک، رياضيات و مهندسي را برقرار مي‌کند.

طول دوره‌ی کارشناسی علوم مهندسی 4 سال است که در حال حاضر 4 گرایش پایه (علوم مهندسی محاسباتی، ریاضی مهندسی، فیزیک مهندسی و علوم مهندسی زیست‌محیطی) و 12 خوشه‌ی تخصصی مهندسی برای برنامه‌ی تحصیلی رشته‌ی علوم مهندسی طراحی شده است. دانشجویان پس از ورود به دانشگاه بنابر علاقه‌ی خود و همچنین معدلشان یک گرایش و سپس یک خوشه‌ی مهندسی را انتخاب می‌نمایند.

·        محیط  و بازار کار رشته

بازار کار و همچنین محیط کاری این رشته متناسب با گرایش وخوشه انتخابی می باشد.

·        دروس مرتبط در دوره دبیرستان

تعداد واحد‌های ریاضیات و فیزیک در این رشته از سایر رشته‌های مهندسی بیشتر است به همین دلیل ادامه تحصیل در این رشته به دانش‌آموزانی که در مسابقات المپیاد ریاضی و فیزیک رتبه کسب کرده‌اند، توصیه می‌شود.