مهندسی برق

• معرفی کلی رشته

رشته‌ی مهندسی برق در دوره‌ی کارشناسی در دانشگاه تهران پنج گرایش اصلی مخابرات، الکترونیک، قدرت، کنترل، بیوالکتریک (مهندسی پزشکی) و سیستم‌های دیجیتال را دارد. دانشگاه تهران از معدود دانشگاه‌هایی است که گرایش بیوالکتریک و سیستم‌های دیجیتال را در دوره‌ی کارشناسی پشتیبانی می‌کند.

• دروس مرتبط در دوره دبیرستان

مهم‌ترین دروس دبیرستانی مرتبط با مهندسی برق، ریاضی و فیزیک هستند. البته اهمیت این دروس درگرایش‌های مختلف مهندسی برق متفاوت است. مثلا دروس تخصصی گرایش کنترل بیشتر دروس ریاضی هستند. درحالیکه درگرایش مخابرات درس‌های فیزیکی و ریاضیاتی هر دو مهم می‌باشند. البته باید یادآور شد که در دروس مشترک گرایش‌ها هم به ریاضی قوی نیاز خواهد شد و هم درک عمیق از فیزیک!

• محیط و بازار کار رشته

محیط کار مهندسان برق مانند دیگر مهندسان، شرکت‌ها و سازمان‌های تولیدی مختلف می‌باشد. اگر به تفکیک گرایش بخواهیم بگوییم، متخصصان الکترونیک در طراحی و ساخت قطعات و مدارهای الکترونیکی فعالیت خواهند کرد. متخصصان بیوالکتریک در طراحی، ساخت و به‌کارگیری تجهیزات پزشکی همکاری می‌کنند. فارغ‌التحصیلان گرایش قدرت در سیستم‌های نیروگاه‌هایی و در قسمت‌های مختلف تولید و انتقال نیرو، شروع به کار خواهندکرد. دانش‌آموختگان مخابرات در شرکت‌های مخابراتی و اپراتورهای مختلف تلفنی، همچنین در صنایع نظامی و وزارت دفاع در حوزه رادارها و ارتباطات راه دور همکاری فراوانی می‌توانند داشته‌ باشند. فارغ‌التحصیلان گرایش کنترل نیز با توجه به ماهیت بین رشته‌ای این گرایش انتخاب‌های متعددی برای کار خواهند داشت، از جمله همکاری در صنایع نفت و پتروشیمی، که با توجه به منابع خدادادی نفت و گاز در ایران دانشجویان بیشتر به این صنعت روی می‌آورند.

• امکانات و افتخارات دانشکده مهندسی برق پردیس دانشکده‌های فنی دانشگاه تهران

دانشکده برق دانشگاه تهران دارای آزمایشگاه‌های تخصصیِ متعدد و بسیار پیشرفته می‌باشد. بخشی از توان‌مندی‌ها و افتخارات بخش‌های مختلف این دانشکده عبارتند از:

• معرفی دو چهره ماندگار در مهندسی برق کشور
  • حضور فعال‌ترين محقق کشور از لحاظ ارتباط با صنعت برق
  • حضور فعال‌ترين محققین کشور در مهندسي برق و کامپيوتر از لحاظ تعداد مقالات چاپ شده درمجلات بين‌المللي در چندین دوره.
  • مجهزترين آزمايشگاه‌های کشور در زمینه‌های فشارقوي، آنتن، نانوالکترونیک و روشنايي
  • دارای سه قطب علمی مهندسی برق در زمینه‌های:
    • نانوالکترونیک
    • کنترل و پردازش هوشمند